Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Σκασμένες φτέρνες


 Καλημέρα Κοριτσάκια μου!

Κοντέβει να μπεί το καλοκαίρι και όλες έχουμε βγάλει τα πέδιλα .Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και δεν είναι απλά μόνο αισθητικό πρόβλημα. Το σκληρό δέρμα στις φτέρνες μπορεί να προκαλεί ακόμη και πόνο στο περπάτημα.Σίγουρα, η εικόνα μιας γυναίκας με σκασμένες φτέρνες δεν είναι καθόλου κολακευτική, όμως ευτυχώς υπάρχουν πολλές θεραπευτικές λύσεις και μάλιστα όσο σοβαρό πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις.
Μην αγχώνεστε και μην πανικοβάλλεστε! Υπάρχουν τρόποι  που μπορείτε να εφαρμόσετε  μόνη σας στο σπίτι.
 


 Για να μαλακώσουν οι σκασμένες φτέρνες μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω:
  • Μουσκεύεται τα πόδια σας σε μια λεκάνη με  ζεστό νερό που μέσα έχετε ρίξει  μια χούφτα χοντρό αλάτι. Τα αφήνετε στο νερό για περίπου 20 λεπτά. Το ποδόλουτρο σε συνδυασμό με ανάμενα αρωματικά κεριά και απαλή μουσική θα σας κάνει να αισθανθείτε άλλος άνθρωπος.
  • Βγάζετε τα πόδια σας από το νερό, τα σκουπίζετε καλά με μια πετσέτα τα αλείφεται με κρέμα σώματος και  κάνετε απαλό μασάζ για 10 λεπτά.
  • Κατόπιν με μια ξύστρα ποδιού τρίβετε με απαλές κινήσεις τη φτέρνα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα.  Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και προσεκτικές γιατί διαφορετικά μπορεί να πληγώσουμε το σημείο.
  • Αφού τελειώσουμε με την ξύστρα και βεβαιωθούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των νεκρών κυττάρων έχει απομακρυνθεί χρησιμοποιούμε μια ελαφρόπετρα για να λειάνουμε την φτέρνα.
  • Στη συνέχεια κάνουμε μασάζ στα πόδια μας με ελαιόλαδο .  
Αν εφαρμόσουμε σωστά τα παραπάνω και τα επαναλαμβάνουμε μία φορά την εβδομάδα οι φτέρνες μας θα γίνουν σαν μωρού
Για το τέλος θα σας δώσω μια πολύ καλή συμβουλή το ελαιόλαδο είναι φάρμακο για πολλά προβλήματα τρέφει και ευεργετεί τα πόδια μας.Λοιπόν πριν πέσετε στο κρεβάτι  το βράδι  τρίψτε τις φτέρνες σας με ελαιόλαδο και κατόπιν φορέστε  κάλτσες και κοιμηθείτε με αυτές. Το πρωί μόλις ξυπνήσετε ξεπλύντε τα πόδια σας με λίγο νεράκι .
Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσίασει,το λαδάκι θα έχει κάνει τις φτέρνες να έχουν μαλακώσει.

Καλό Σαββατοκύριακο! 

1 σχόλιο: