Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Νύχια που σπάνε

Κορίτσια πολλές απο εμάς έχουμε ένα βασικό πρόβλημα και ιδικά το καλοκαίρι που μας αρέσει να κάνουμε ένα ωραίο μανικιούρ είναι πρόβλημα και αυτό είναι οτι τα νύχια μας σπάνε.Οπότε σήμερα θα σας πω για ποιό λόγο τα νύχια μας σπάνε και τι πρέπει να κάνουμε .
 nails-386

Αίτια
  1.  Η πρώτη και πιό συνηθησμένη όμως αιτία για τα αδύναμα νύχια έχει να κάνει σχέση με τις διατροφικές μας συνήθειες.Η διατροφή που είναι φτωχή σε σίδηρο και βιταμίνες αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σπάνε τα νύχια μας και να ξεφλουδίζουν.Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να τρεφόμαστε με τροφές πλούσιες σε πρωτείνες , ψάρι,το αυγό,κρέας και όσπρια ένω πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά και γαλακτοκομικά που είναι πλούσια σε ασβέστιο .Τέλος θα πρέπει να καταναλώνουμε πράσινα λαχανικά και σουσάμι τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των νυχιών μας χαρίζοντας τους περισσότερη αντοχή .
  2. Έκτός όμως απο της διατροφικές μας συνήθειες άλλος ένας λόγος που σπάνε τα νύχια μας είναι η   σιδηροπενική αναιμία που εμφανίζεται κυρίως στη βρεφική ή στην παιδική ηλικία, στην εφηβεία και στην περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Εκτός από τα νύχια, το βασικότερο σύμπτωμα είναι η καταβολή δυνάμεων, ενώ σε προχωρημένη μορφή μπορεί να προκαλέσει χλομάδα, δύσπνοια, λαχάνιασμα, πονοκέφαλο και ζαλάδες.
  3. Έπίσης μπορεί να φταίει και ο θυροειδής .O θυρεοειδής είναι ένας αδένας που ελέγχει πολλές λειτουργίες του οργανισμού και γι’ αυτό, όταν απορυθμίζεται, παρουσιάζονται συνήθως έντονα συμπτώματα σε διάφορα όργανα του σώματος, μεταξύ των οποίων και στα νύχια.
  4. Αν ασχολείστε πολύ με τις δουλειές του σπιτιού. Αν πλένετε τα πιάτα ή τα ρούχα χωρίς να φοράτε γάντια, τότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τα νύχια σας. Η υπερβολική επαφή των χεριών με το ζεστό νερό κάνει τα νύχια πιο μαλακά και επομένως πιο εύθραυστα, ενώ οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών τα ξηραίνουν και τα αφυδατώνουν. Καλό είναι, λοιπόν, να φοράτε γάντια όταν ασχολείστε με τις δουλειές του σπιτιού και να πλένετε τα χέρια σας με κρύο νερό.

Επιπλέον για πετύχετε να έχετε νύχια που δεν σπάνε θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
  • Συχνό μανικιούρ μία με δύο φορές το μήνα απο επαγγελματίες μανικιουρίστ,βοηθαει πολύ στην σωστή και τακτική περιποίηση των νυχιών.
  • Προσπαθήστε να διατηρείτε τα νύχια σας κοντά και με στρογγυλεμένες άκρες,ενώ βάζοντας σκληρυντικό και βάση νυχιών,τα νύχια σας γίνονται πιο σκληρά και δυνατά.
  • Επίσης μπορείς να τα βοηθήσεις με φυσικό τρόπο: μούσκευέ τα σε μείγμα λεμονιού και ελαιολάδου (στην ίδια ποσότητα και τα δύο) για 10 λεπτά. Το λάδι της ελιάς έχει θρεπτική δράση και τονωτική δράση, ενώ το λεμόνι έχει πολύ καλή ποιότητα φυσικών οξέων και θα χαρίσει περισσότερη περισσότερη λάμψη στα νύχια. Εάν το πρόβλημα είναι έντονο, μπορείς να χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο μείγμα καθημερινά. Προληπτικά μπορείς να το χρησιμοποιείς μία φορά την εβδομάδα.

Καλό Σαββατοκύριακο!!!!



4 σχόλια:

  1. Πολύ καλές συμβουλές. Τα δικά μου νύχια είναι πολύ εύθραυστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου.Και εγω στο παρελθόν αντιμετώπιζα τέτοιο πρόβλημα,αλλά με τη καθημερινή χρήση σκληρυντικού,το έλυσα..
    καλό σ/κ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Telies simvoules!
    Sigoura tha dokimasw to tip me to lemoni-eleolado!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω τεράστιο πρόβλημα με τα νύχια μου... θέλω να τα μεγαλώσω και δεν μπορώ γιατί μου ξεφλουδίζουν και δείχνουν πολύ άσχημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή