Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Γαλλικό Μανικιούρ


 Κορίτσια μου σήμερα θα σας πω πως μπορείτε να φτίαξετε μόνες σας στο σπίτι γαλλικό μανικιούρ.

Ένα από τα πιο διαχρονικά και αγαπημένα στυλ στο μανικιούρ, αδιαμφισβήτητα πρώτο στις προτιμήσεις μας είναι το γαλλικό μανικιούρ. Η τεχνική του όμως είναι κάπως δύσκολη και χρονοβόρα και σίγουρα αποθαρρύνει τις περισσότερες από εμάς να το επιχειρήσουμε μόνες μας. Στην αρχή θέλει εξάσκηση αλλά αν επιμείνετε σίγουρα μετά από λίγο καιρό θα μπορείτε να πετύχετε άψογο αποτέλεσμα και μόνες σας.
Αρχικά, πρέπει τα νύχια να μην είναι κομμένα αρκετά κοντά, αλλά να περισσεύει λίγη άκρη. Βάφουμε τις άκρες με λευκό χρώμα και το υπόλοιπο νύχι σε διάφανο ροζ ή απαλό μπεζ.
 
Θα χρειαστείτε:
  • Ένα σετ για γαλλικό μανικιούρ
ή
  • Λευκό βερνίκι νυχιών
  • Διάφανο ροζ ή απαλό μπεζ βερνίκι
  • Διαφανές βερνίκι για βάση
  • Γυαλιστερό βερνίκι για το φινίρισμα(top coat)
  • Αυτοκόλλητα για γαλλικό (προαιρετικά)
  • Χάρτινη λίμα
  • Ξυλάκι

Τα βήματα είναι τα εξής:
  1. Ξεβάψτε πρώτα τα νύχια σας.
  2. Περιποιηθείτε το σχήμα τους .
  3. Καθαρίστε το παλιό βερνίκι με κατεύθυνση από το άκρο του νυχιού προς το κέντρο.
  4. Σπρώξτε τα πετσάκια με το ειδικό ξυλάκι.
  5. Αφού περιποιηθείτε τα πετσάκια δώστε σχήμα στα νύχια με τη λίμα.
  6. Περνάτε τα νύχια σας με την διαφανής βάση. 
  7. Βάψτε προσεκτικά μια λεπτή λευκή γραμμή μόνο τις άκρες των νυχιών με το λευκό βερνίκι και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. Μπορείτε, για ευκολία, να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά αυτοκόλλητα-οδηγούς για το γαλλικό.
  8. Αφού στεγνώσουν καλά οι άκρες, (αν χρησιμοποιήσατε αυτοκόλλητα αφαιρέστε τα προσεκτικά) περάστε ολόκληρο το νύχι με το ροζ ή το μπεζ βερνίκι.
  9. Τελειώστε με το διαφανές βερνίκι για λάμψη. Θα δώσει εκτυφλωτικό χρώμα στα νύχια σας και θα τα βοηθήσει να αντέξουν περισσότερο! 
Ελπίζω το άρθρο μου να σας φανεί χρήσιμο! 

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Βραβειάκι

Πρίν απο λίγες μέρες,  η Αλεξάνδρα, μου χάρισε ένα πανέμορφο βραβειάκι!!!


Είναι φανταστικό, δεν συμφωνείτε;
Σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ Αλεξάνδρα!!!
Με τη σειρά μου το δίνω στα ακόλουθα blog:

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Peeling προσώπου


Καλημέρα κορίτσια μου!
Σήμερα λοιπόν στο αρθράκι μου θα σας μιλήσω για το peeling πρωσόπου.Το πήλινγκ αποτελεί μία απαραίτητη διαδικασία περιποίησης σώματος και προσώπου καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Το peeling καθαρίζει σε βάθος το δέρμα σας, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει βελούδινη αίσθηση και λάμψη.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πήλινγκ συμβάλλει στη σωστή αιμάτωση, στην ανανέωση των κυττάρων και στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, γι’ αυτό μην το παραμελείτε.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία της απολέπισης θα πρέπει να γίνετε πάντα σε καθαρό δέρμα ή μετά το ντους.
Σημειώνουμε ότι δεν χρειάζεται να τρίβετε δυνατά το δέρμα, διότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και ερεθισμού της, ενώ καλό θα ήταν το πίλινγκ να εφαρμόζεται το βράδυ, έτσι ώστε να μην εκτίθεται η επιδερμίδα σας αμέσως μετά σε εξωτερικές επιθέσεις όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ηλιακή αντινοβολία.

Φυσικό πήλινγκ με ζάχαρη  αναμειγνύουμε:
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, απλώνετε το παραπάνω καθαριστικό και ενυδατικό πήλινγκ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.
Κάνετε απαλό μασάζ, το αφήνετε για 5 λεπτά και ξεπλένετε με κρύο νερό.


Βάλτε το πήλινγκ στο πρόγραμμα περιποίησής σας και διατηρήστε μακροπρόθεσμα νεανική, λαμπερή και πιο ανθεκτική την όψη της επιδερμίδας σας.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Σκασμένες φτέρνες


 Καλημέρα Κοριτσάκια μου!

Κοντέβει να μπεί το καλοκαίρι και όλες έχουμε βγάλει τα πέδιλα .Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και δεν είναι απλά μόνο αισθητικό πρόβλημα. Το σκληρό δέρμα στις φτέρνες μπορεί να προκαλεί ακόμη και πόνο στο περπάτημα.Σίγουρα, η εικόνα μιας γυναίκας με σκασμένες φτέρνες δεν είναι καθόλου κολακευτική, όμως ευτυχώς υπάρχουν πολλές θεραπευτικές λύσεις και μάλιστα όσο σοβαρό πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις.
Μην αγχώνεστε και μην πανικοβάλλεστε! Υπάρχουν τρόποι  που μπορείτε να εφαρμόσετε  μόνη σας στο σπίτι.
 


 Για να μαλακώσουν οι σκασμένες φτέρνες μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω:
  • Μουσκεύεται τα πόδια σας σε μια λεκάνη με  ζεστό νερό που μέσα έχετε ρίξει  μια χούφτα χοντρό αλάτι. Τα αφήνετε στο νερό για περίπου 20 λεπτά. Το ποδόλουτρο σε συνδυασμό με ανάμενα αρωματικά κεριά και απαλή μουσική θα σας κάνει να αισθανθείτε άλλος άνθρωπος.
  • Βγάζετε τα πόδια σας από το νερό, τα σκουπίζετε καλά με μια πετσέτα τα αλείφεται με κρέμα σώματος και  κάνετε απαλό μασάζ για 10 λεπτά.
  • Κατόπιν με μια ξύστρα ποδιού τρίβετε με απαλές κινήσεις τη φτέρνα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα.  Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και προσεκτικές γιατί διαφορετικά μπορεί να πληγώσουμε το σημείο.
  • Αφού τελειώσουμε με την ξύστρα και βεβαιωθούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των νεκρών κυττάρων έχει απομακρυνθεί χρησιμοποιούμε μια ελαφρόπετρα για να λειάνουμε την φτέρνα.
  • Στη συνέχεια κάνουμε μασάζ στα πόδια μας με ελαιόλαδο .  
Αν εφαρμόσουμε σωστά τα παραπάνω και τα επαναλαμβάνουμε μία φορά την εβδομάδα οι φτέρνες μας θα γίνουν σαν μωρού
Για το τέλος θα σας δώσω μια πολύ καλή συμβουλή το ελαιόλαδο είναι φάρμακο για πολλά προβλήματα τρέφει και ευεργετεί τα πόδια μας.Λοιπόν πριν πέσετε στο κρεβάτι  το βράδι  τρίψτε τις φτέρνες σας με ελαιόλαδο και κατόπιν φορέστε  κάλτσες και κοιμηθείτε με αυτές. Το πρωί μόλις ξυπνήσετε ξεπλύντε τα πόδια σας με λίγο νεράκι .
Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσίασει,το λαδάκι θα έχει κάνει τις φτέρνες να έχουν μαλακώσει.

Καλό Σαββατοκύριακο! 

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Είσφρηση νυχιού στο κρέας

Καλημέρα κορίτσια μου!
Σήμερα θας σας μιλήσω για ένα απο τις βασικές παθήσεις που παρουσιάζονται στα νύχια μας και αυτό είναι η ονυχοκρύπτωση ή αλλιώς είσφρηση του νυχιού στο κρέας.Πιστεύω οτι πολλές απο εσάς θα το έχετε πάθει εγώ πάντος το έχω πάθει και ο πόνος ήταν ανυπόφορος.Οπότε σήμερα τι είναι η ονυχοκρύπτωση και πως μπορούμε να την καταπολεμήσουμε.


Τι είναι ονυχοκρύπτωση και πως προκαλείται;


Πρόκειται για μία σχετικά συνήθης πάθηση που εκδηλώνετε στα μεγάλα δάκτυλα των ποδιών κατά την οποία τα πλαϊνά μέρη του νυχιού εισχωρούν μέσα στο δέρμα και προκαλούν πόνο, ερεθισμό ή ακόμα και φλεγμονή. Η είσφρηση μπορεί να εμφανιστεί εκ γενετής, λόγω λοξής έκφυσης του νυχιού, κακής περιποίησης, όπως πολύ κοντό κόψιμο, τραυματισμού ή διαρκής συμπίεσης  στενών υποδημάτων.
 
Πολλοί άνθρωποι στην προσπάθειά τους να έχουν καθαρά νύχια, τα κόβουν πολύ βαθειά στα πλάγια,αντί να τα καθαρίσουν. Έτσι το νύχι δείχνει στην αρχή πιο όμορφο και πιο καθαρό χωρίς τη λευκάζουσα περιοχή στην άκρη του που μπορεί να μαζεύει βρωμιά. Όμως λίγες μέρες μετά, το δέρμα που βρίσκεται στα πλάγια χαλαρώνει λίγο και καλύπτει μέρος του κενού που άφησε το νύχι που κόπηκε.
Όταν το νύχι αρχίσει πάλι φυσιολογικά να μακραίνει, χώνεται σιγά-σιγά μέσα στο δέρμα και αρχίζει να το κεντάει προκαλώντας ένα ήπιο πόνο. Το συνεχόμενο κέντημα δημιουργεί μια μικρή πύλη εισόδου μικροβίων. Τα μικρόβια από τα οποία έτσι κι αλλιώς βρίθει η περιοχή και που όμως δεν ενοχλούν γιατί βρίσκονται πάνω από το δέρμα, αρχίζουν και μπαίνουν μέσα και κάτω από το δέρμα. Έτσι ξεκινάει μια φλεγμονή που χειροτερεύει καθώς μακραίνει το νύχι. Το νύχι μακραίνοντας συνεχίζει να χώνεται στο δέρμα παρατείνοντας το φαύλο κύκλο της φλεγμονής. Ο ασθενής πονάει, δυσκολεύεται να φορέσει κλειστά παπούτσια και να περπατήσει καλά και δεν μπορεί να παίρνει αντιβιοτικά για την υπόλοιπη ζωή του. Τότε ο χειρουργός θα δώσει τη λύση. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο η θεραπεία αλλά και η πρόληψη του προβλήματος.

Αίτια 

  • Λανθασμένο κόψιμο των νυχιών
  • Περιττά κιλά
  •  Έντονη άθληση 
  •  Ακατάλληλα  και στενά παπούτσια
 Η αντιμετώπιση της ονυχοκρύπτωσης, όπως κάθε πάθηση, απαιτεί τις γνώσεις ενός ειδικού και προϋποθέτει την τήρηση των κανόνων υγιεινής για την αποφυγή οποιασδήποτε μόλυνσης ή τραυματισμού.

 Συμβουλές πρόληψης

• Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο σωστό κόψιμο των νυχιών. Αφήστε τις άκρες να μεγαλώσουν και λειάνετε τις γωνίες των νυχιών με μια λίμα.

• Αποφύγετε τη χρήση αιχμηρών και μη αποστειρωμένων εργαλείων για τα νύχια, γιατί υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας φλεγμονής.

• Τα πόδια μας, που σηκώνουν καθημερινά το βάρος μας, χρειάζονται περιποίηση και φροντίδα για να είναι πάντα υγιή και να μας κρατάνε στο ύψος μας. Για το λόγο αυτό δεν αμελούμε ποτέ τη σωστή περιποίηση και υγιεινή των ποδιών μας. Η συχνή επίσκεψη σε μανικιουρίστ είναι μία πολύ καλή πρόληψη κατά της ονυχοκρύπτωσης καθώς γνωρίζει πολύ καλύτερα ποιό είναι το σωστό κόψιμο των νυχιών και ποιό το κατάληλο μάκρος τους και μπορεί να δώσει χρήσιμες συμβουλές που θα σας προφυλάξουν και από άλλα ενδεχόμενα προβλήματα και παθήσεις των ποδιών.


Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σας φανούν χρήσιμες

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Κυτταρίτιδα


Καλημέρα Κορίτσια μου.
Σήμερα θα σας μιλήσω για τον αιώνιο και δυσκολότερο εχθρό της γυναίκας την κυτταρίτιδα.Ξέρω πόσο άσχημα αισθανόμαστε εμείς οι γυναίκες ιδικά τώρα το καλοκαίρι που φοράμε μαγιό όταν βλέπουμε ότι έχουμε κυτταρίτιδα.Οι πιό πολλές γυναίκες έχουμε κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει πάντα με τα κιλά μας αφού και οι πιο αδύνατες έχουν κυτταρίτιδα.Οπότε σήμερα θα σας πώ πως δημιουργείται η κυτταρίτιδα και με ποιόν τρόπο μπορούμε να την μειώσουμε.

 
Τι είναι η κυτταρίτιδα;
 Η κυτταρίτιδα είναι πολύ απλά το λίπος που συσσωρεύεται κάτω από  την επιφάνεια της επιδερμίδας, δημιουργώντας έτσι μια αντιαισθητική εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού.  Πολλές από εμάς θα βρουν σημεία σκληρά στους γλουτούς, στους μηρούς αλλά και στο στομάχι. Αυτά τα σκληρά σημεία είναι η κυτταρίτιδα.


Αίτια :

  1. Καθιστική ζωή
  2. Μειωμένη κίνηση & φυσική δραστηριότητα
  3. Κληρονομικότητα
  4. Διαταραγμέvη κυκλoφoρία αίματoς
  5. Ορμoνικές διαταραχές
  6. Παρουσία παχυσαρκίας
  7.  Κακή διατροφή
  8.  Κάπνισμα
  9. Αυξημένη & καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης & αναψυκτικών
  10. Δυσκοιλιότητα

Απλές συμβούλες για την μείωση της κυτταρίτιδας:
  1. Αυξήστε στο μέγιστο την πρόσληψη νερού.
  2. Περιορίστε την πρόσληψη αλατιού και αλμυρών τροφών.
  3. Περιορίστε την πρόσληψη λιπών και κυρίως ζωικού ή κορεσμένου λίπους.
  4. Δώστε προσοχή στην πρόσληψη ζάχαρης.
  5. Περιορίστε την καθημερινή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών
  6. Ξεχάστε τα αναψυκτικά και τους καφέδες
  7. Διακόψτε ή περιορίστε το κάπνισμα στο ελάχιστo.
  8. Προσπαθήστε να χάσετε κάποια κιλά με υγιεινή διατροφή.
  9. Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα πηγαίνοντας γυμναστήριο.

Αρωματοθεραπεία και Φυτοθεραπεία

Ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας είναι η αποτοξίνωση, και εδώ έρχεται να βοηθήσει η αρωματοθεραπεία μέσω της δύναμης των αιθέριων ελαίων και φυσικά του μασάζ.

Το μασάζ είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιηθούν και να απορροφηθούν αποτελεσματικά τα αιθέρια έλαια από το δερματικό ιστό, έτσι ώστε να οδηγήσουν στη γρήγορη αποτοξίνωση, στη λεμφική διοχέτευση και στη γρήγορη και καλή κυκλοφορία του αίματος. Ο βαθμός πίεσης των κινήσεων του μασάζ όμως εξαρτάται από το είδος της κυτταρίτιδας, την ηλικία του δέρματος και την ευαισθησία των ιστών.

Σε 100 ml αμυγδαλέλαιο προστίθενται:
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μάραθου
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού
 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο άρκευθου 

Με απαλές κινήσεις, ώστε να απορροφηθεί το λάδι, γίνεται επάλειψη στις επίμαχες περιοχές 2-3 φορές την ημέρα, για 30 ημέρες.

Για καλύτερα αποτελέσματα, πριν από την επάλειψη, καλό είναι να προηγείται ένα peeling σώματος, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και να γίνεται καλύτερη απορρόφηση των αιθέριων ελαίων. 

Καλή εβδομάδα!!

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Νύχια που σπάνε

Κορίτσια πολλές απο εμάς έχουμε ένα βασικό πρόβλημα και ιδικά το καλοκαίρι που μας αρέσει να κάνουμε ένα ωραίο μανικιούρ είναι πρόβλημα και αυτό είναι οτι τα νύχια μας σπάνε.Οπότε σήμερα θα σας πω για ποιό λόγο τα νύχια μας σπάνε και τι πρέπει να κάνουμε .
 nails-386

Αίτια
  1.  Η πρώτη και πιό συνηθησμένη όμως αιτία για τα αδύναμα νύχια έχει να κάνει σχέση με τις διατροφικές μας συνήθειες.Η διατροφή που είναι φτωχή σε σίδηρο και βιταμίνες αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σπάνε τα νύχια μας και να ξεφλουδίζουν.Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να τρεφόμαστε με τροφές πλούσιες σε πρωτείνες , ψάρι,το αυγό,κρέας και όσπρια ένω πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά και γαλακτοκομικά που είναι πλούσια σε ασβέστιο .Τέλος θα πρέπει να καταναλώνουμε πράσινα λαχανικά και σουσάμι τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των νυχιών μας χαρίζοντας τους περισσότερη αντοχή .
  2. Έκτός όμως απο της διατροφικές μας συνήθειες άλλος ένας λόγος που σπάνε τα νύχια μας είναι η   σιδηροπενική αναιμία που εμφανίζεται κυρίως στη βρεφική ή στην παιδική ηλικία, στην εφηβεία και στην περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Εκτός από τα νύχια, το βασικότερο σύμπτωμα είναι η καταβολή δυνάμεων, ενώ σε προχωρημένη μορφή μπορεί να προκαλέσει χλομάδα, δύσπνοια, λαχάνιασμα, πονοκέφαλο και ζαλάδες.
  3. Έπίσης μπορεί να φταίει και ο θυροειδής .O θυρεοειδής είναι ένας αδένας που ελέγχει πολλές λειτουργίες του οργανισμού και γι’ αυτό, όταν απορυθμίζεται, παρουσιάζονται συνήθως έντονα συμπτώματα σε διάφορα όργανα του σώματος, μεταξύ των οποίων και στα νύχια.
  4. Αν ασχολείστε πολύ με τις δουλειές του σπιτιού. Αν πλένετε τα πιάτα ή τα ρούχα χωρίς να φοράτε γάντια, τότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τα νύχια σας. Η υπερβολική επαφή των χεριών με το ζεστό νερό κάνει τα νύχια πιο μαλακά και επομένως πιο εύθραυστα, ενώ οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών τα ξηραίνουν και τα αφυδατώνουν. Καλό είναι, λοιπόν, να φοράτε γάντια όταν ασχολείστε με τις δουλειές του σπιτιού και να πλένετε τα χέρια σας με κρύο νερό.

Επιπλέον για πετύχετε να έχετε νύχια που δεν σπάνε θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
  • Συχνό μανικιούρ μία με δύο φορές το μήνα απο επαγγελματίες μανικιουρίστ,βοηθαει πολύ στην σωστή και τακτική περιποίηση των νυχιών.
  • Προσπαθήστε να διατηρείτε τα νύχια σας κοντά και με στρογγυλεμένες άκρες,ενώ βάζοντας σκληρυντικό και βάση νυχιών,τα νύχια σας γίνονται πιο σκληρά και δυνατά.
  • Επίσης μπορείς να τα βοηθήσεις με φυσικό τρόπο: μούσκευέ τα σε μείγμα λεμονιού και ελαιολάδου (στην ίδια ποσότητα και τα δύο) για 10 λεπτά. Το λάδι της ελιάς έχει θρεπτική δράση και τονωτική δράση, ενώ το λεμόνι έχει πολύ καλή ποιότητα φυσικών οξέων και θα χαρίσει περισσότερη περισσότερη λάμψη στα νύχια. Εάν το πρόβλημα είναι έντονο, μπορείς να χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο μείγμα καθημερινά. Προληπτικά μπορείς να το χρησιμοποιείς μία φορά την εβδομάδα.

Καλό Σαββατοκύριακο!!!!



Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μάσκα Μαλλιών για Όγκο και ζωντάνια

Καλημέρα Κορίτσια μου!Τι κάνετε;Ελπίζω όλες να είστε καλά.

Λοιπόν και σήμερα θα σας για όμορφα λαμπερά μαλλιά.Τι είναι αυτό που στεναχωρεί εμάς τις γυναίκες όταν τα μαλλιά μας είναι άτονα και χωρίς όγκο.Υπάρχουν πολλές επώνυμες μάσκες για άτονα χωρίς όγκο μαλλιά αλλά εκτός απο ότι πρέπει να ξοδέψεις πολλά χρήματα περιέχουν και πολλά χημικά ετσί πιστέυω ότι είναι καλύρο να φτίαξουμε μόνη μας μια σπιτική μάσκα με αγνά υλικά.Οπότε σήμερα θα σας πώ πως μπορούμε να φτάξουμε εύκολα 2 μασκες μαλλιών με υλικά που θα βρούμε στην κουζίνα μας.

1η μάσκα μαλλιών

Υλικά:
 3 κουταλιές τής σούπας μπύρα
1/2 της κούπας ζεστό νερό

Εκτέλεση:
Βάζετε την μπύρα στο ζεστό νερό και το απλώνετε στα μαλλιά σας για 30 λεπτά.Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και έπειτα χρεισιμοποιείτε κανονικά το σαμπουάν σας.

2η μάσκα μαλλιων

Υλικα:
2 ωμά αυγά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Χτυπάτε καλά τα υλικά και σε στεγνά μαλλιά απλώνετε το μίγμα για 10 λεπτά,στην συνέχεια τα ξεπλένετε και χρεισημοποιείτε κανονικά το σαμπουάν σας.Για καλύτερο αποτέλεσμα τα τυλίγετε με μια πετσέτα.


Ελπίζω να σας αρέσουν

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μυστικά για λαμπερά μαλλιά

Κορίτσια Καλημέρα!Ξέρω ότι κάθε γυναίκα λατρέυει τα πλούσια, λαμπερά μαλλιά.Τα όμορφα και λαμπερά μαλλιά είναι μέρος της εμφάνισης κάθε γυναίκας.Αν θέλετε να αποκτήσετε πανέμορφα λαμπερά μαλλιά, θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείτε ότι έχετε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, που περιέχει δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

 

Τροφές που είναι απαραίτητες για την φροντίδα των μαλλιών σας, είναι:
τα καρότα
Τα καρότα είναι καλά για το δέρμα  επειδή περιέχουν βιταμίνη Α η οποία διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, βοηθώντας την παραγωγή σμήγματος, η έλλειψη του οποίου προκαλεί ξηρά μαλλιά.
Τα αυγά
Τα αυγά είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, και περιέχουν επίσης βιταμίνη Β12, βιταμίνη Α, και σίδηρο.
Δημητριακά ολικής αλέσεως
Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν περισσότερα στοιχεία από τα επεξεργασμένα, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που όλα είναι ζωτικής σημασίας για όμορφα και υγιή μαλλιά.
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, το μαρούλι, και τα χόρτα όπως τα ραδίκια και τα βλίτα παρέχουν στο σώμα σας μια κατάλληλη ποσότητα σιδήρου.
Μην ξεχνάτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, καρύδια ,αμύγδαλα και κάσιους που είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και τέλος δεν πρέπει να ξεχάσετε το βόειο κρέας, κύρια πηγή σιδήρου, τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, τα όσπρια και τα πουλερικά.

10 Μυστικά για όμορφα λαμπερά μαλλιά

1.Δώστε βάση στην επιλογή του σαμπουάν σας και διαλέξτε το σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σας και τη συχνότητα που λούζεστε.

2.Κατά τη διάρκεια του λουσίματος κάντε μασάζ στις ρίζες με απαλές κυκλικές κινήσεις προτού ξεβγάλετε το σαμπουάν.

3.Μη λούζεστε ποτέ με καυτό νερό. Να χρησιμοποιείτε πάντα χλιαρό και στο τελευταίο ξέβγαλμα, αν το αντέχετε, να χρησιμοποιείτε κρύο.

4.Αν θέλετε να λάμπουν τα μαλλιά σας, στο τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποιείστε ξύδι.

5.Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και μετά χρησιμοποιήστε σεσουάρ για να τα φορμάρετε.

6.Κάντε μάσκα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

7.Περιορίστε τη χρήση προϊόντων styling γιατί καταστρέφουν τη τρίχα.

8.Αν βάφετε τα μαλλιά σας, αποφύγετε τις χημικές βαφές και προτιμήστε τη φυσική χέννα, που έχει θρεπτικά συστατικά.

9.Να πίνετε πολλά υγρά και να τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες.

10.Στην πισίνα ή στη θάλασσα, προστατέψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι. Αν αυτό είναι κάτι που θέλετε να αποφύγετε, τουλάχιστον μη μένετε πολλές ώρες με την αλμύρα του θαλασσινού νερού. Φροντίστε να ξεβγάλετε έστω με καθαρό νερό πριν περάσει αρκετή ώρα.

Ελπίζω οι παραπάνω συμβουλές μου να σας φανούν χρήσιμες ώστε να αποκτήσετε όμορφα υγιεί μαλλία.Φιλλάκια

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ενυδατικη μάσκα προσώπου

Το καλοκαίρι κοντέβει να μπει αφού έχουν ξεκινήσει οι ζέστες μέρες , με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την επιδερμίδα μας.Το προσωπό μας το καλοκαίρι  καίγεται, ξεφλουδίζει, αφυδατώνεται, ταλαιπωρείται. 
Οι λύσεις που έχουμε για να προστατέψουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας είναι πολλές: Πρωτίστως, η αντιηλιακή προστασία, η σωστή διατροφή και ο καλός ύπνος, δευτερευόντως η ενυδατική προστασία με κρέμες και οι διάφορες μάσκες προσώπου.
Οπότε σήμερα θας σας πώ πως μπορείτε να φτίαξετε μια σπιτική ενυδατική μάσκα με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας.


Μάσκα με γιαούρτι και μέλι για πλήρη ενυδάτωση
 

Από τις πιο απλές και παράλληλα ευεργετικές συνταγές. Θα χρειαστείτε:
  • μία κουταλία της σούπας γιαούρτι (όχι 0%) 
  • μία κουταλιά της σούπας μέλι
Παρασκευή

Σε ένα μπόλ βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και μια αντίστοιχη κουταλιά μέλι που καλό θα είναι να το έχετε ζεστάνει λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων για να ρέει. Μετά ανακατεύετε μαζί τα δύο υλικά και απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο. Το αφήνετε για ένα τέταρτο περίπου και το αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Αν η επιδερμίδα σας είναι υπερβολικά ξηρή, τότε μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα του μελιού. Για λιπαρές επιδερμίδες συνίσταται και η προσθήκη μερικών σταγόνων από λάιμ. 

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Αποτρίχωση

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους τρόπους αποτρίχωσης

Τρόποι αποτρίχωσης

Κορίτσια μου έρχεται το καλοκαίρι!Αρχίζουμε κατεβάζουμε τα καλοκαιρινά μας ρούχα και το καλοκαίρι μας αρέσει να φοράμε περισσότερο φουστανάκια και σορτσάκια έτσι πρέπει να κάνουμε αποτρίχωση γιατί τα ποδαράκια μας το καλοκαίρι είναι σε κοινή θέα.Οπότε σήμερα θα σας μιλήσω για τους τρόπους αποτρίχωσης.


Επειδή όλες οι γυναίκες επιθυμούμε ένα δέρμα απαλό και χωρίς τρίχες σε κάποια σημεία του σωματός μας,καταφεύγουμε σε διάφορους μεθόδους αποτρίχωσης .
Πριν από κάθε μέθοδο το δέρμα μας θα πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό .
Τρόποι αποτρίχωσης:
  1. Αν χρησιμοποιήσουμε ταινίες κεριού πάντα να τις τραβάμε με αντίθετη φορά από τη φορά που έχουν οι τρίχες ,με γρήγορη(απότομη) κίνηση .Σε αυτή την περίπτωση οι τρίχες αφαιρούνται από την ρίζα και αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους .
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε ζεστό κερί ,η εφαρμογή αυτή είναι πολύ επώδυνη και καλό θα ήταν να μην το εφαρμόζουμε στα σημεία που υπάρχει ευρυαγγεία .Σε αυτή την περίπτωση οι τρίχες αφαιρούνται από την ρίζα και αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους .
  3. Αν χρησιμοποιήσουμε κρέμα ή αφρό η αποτρίχωση είναι πιο εύκολη ,αλλά πριν την εφαρμογή τους θα πρέπει να κάνουμε τεστ ευαισθησίαςσε μια μικρή περιοχή του δέρματος ,για να αποφύγουμε ανεπιθύμητεςαντιδράσεις στα συστατικά του προϊόντος .
  4. Αν χρησιμοποιήσουμε ξυράφι είναι η πιο γρήγορη λύση ,αλλά οι τρίχες μεγαλώνουν πιο γρήγορα .Όταν πρόκειται για την ευαίσθητη περιοχή καλό θα είναι να αποφεύγουμε το ξυράφι στην περιοχή αυτή ,γιατί δεν έχουμε οπτικό πεδίο και υπάρχει πιθανότητα να κοπούμε .
Επίσης υπάρχει και η αποτρίχωση με laser.Είναι μια μέθοδος που δίνει μόνιμο αποτέλεσμα μετά από συνεχή εφαρμογή στα ίδια σημεία ,αλλά πρέπει να διαθέσουμε χρόνο και χρήμα .Τέλος είναι πολύ πιο ακριβή απο τις παραπάνω μεθόδους .

Εσείς ποια μέθοδο αποτρίχωσης προτειμάτε;